Amsterdamse zorginstellingen, opleidingen en gemeente gaan gezondere voeding aanbieden
Verschillende zorginstellingen, opleidingen en andere bedrijven uit Amsterdam hebben met de gemeente afgesproken dat ze in de loop van de jaren gezonder en duurzamer voedsel gaan aanbieden. Dat is allemaal te lezen in het convenant 'Samen eten we Amsterdam gezond, duurzaam en eerlijk' dat vandaag is ondertekend. Het convenant werd door de in totaal twaalf organisaties - Amsta, Amstelring, Amsterdam UMC, Arkin, BovenIJ Ziekenhuis, Cordaan, Green Business Club Zuidas, GVB, OBA, Facility Services voor UvA, HvA en VU en de gemeente - ondertekend. In totaal verzorgen al die organisaties dagelijks meer dan 35.000 maaltijden. "Door samen te werken en duidelijke richtlijnen af te spreken met inkopers, leveranciers en producenten, zetten we een grote stap in de goede richting", legt duurzaamheidswethouder Zita Pels uit. Plantaardige eiwitten Het idee is dat de partijen in 2030 ervoor hebben gezorgd dat minimaal 60 procent van de geserveerde eiwitten plantaardig is. Ook is het streven dat 80 procent van al het eten voldoet aan de normen van het Voedingscentrum. Daarnaast wordt ingezet op biologisch eten, zo moet minimaal 25 procent van het ingekochte voedsel biologisch zijn en moet voedselverspilling in 2030 ten opzichte van 2015 zijn gehalveerd.
Lees verder