Nieuwe generatie ondernemers neemt stokje over van familie: "Ik wil precies zijn zoals mijn vader"

Een nieuwe generatie horeca-ondernemers staat op in Amsterdam. Meerdere kinderen van bekende Amsterdamse zaken openden eerder dit jaar hun eigen café. Wij bezochten er twee: Het Hoi Tin Café op de Zeedijk en Café Stuy op het Leidseplein.  De 24-jarige Ethan Lo is, samen met zijn zusje en partner, de eigenaar van het Hoi Tin Café. Het café ligt tegenover het Hoi Tin restaurant op de Zeedijk.  Afgelopen zomer was het precies vijftig jaar geleden dat het restaurant werd opgericht door Ethans opa en inmiddels is zijn moeder eigenaar. Ethan werkt nog steeds in het restaurant, maar opende ook het café er tegenover. "Het is wat moderner en meer van deze tijd. We hebben goede koffie en matcha en mensen weten ons te vinden", lacht hij.  Ook Angel Stuy van negentien is sinds kort de trotste eigenaar café Stuy op het Leidseplein. Het ondernemen zit in haar bloed, want vader Frans, haar ooms en opa waren allemaal actief in de horeca, kermis en oliebollen. "Ik wist eigenlijk altijd wel dat ik ook wilde ondernemen", vertelt Angel vanuit haar café. "In ieder geval wist ik dat school niets voor mij was. Ik leer veel meer van mijn ouders dan in de schoolbanken." Beide ondernemers merken de voordelen van het familiebedrijf, maar zien ook de mindere kanten. "We zijn bijna nooit allemaal tegelijk vrij", vertelt Ethan. "En we hebben het wel heel vaak over de zaak. Maar tegelijkertijd kunnen we ook wel echt duidelijk met elkaar communiceren, omdat we elkaar zo goed kennen." Angel Stuy is blij met de hulp en advies van haar vader, maar hij heeft ook overal een mening over, vertelt ze. "Maar het is vooral heel leuk dat hij zo betrokken is."

Lees verder