Restaurants Choux en Cue krijgen voor het eerst een Michelinster
De Amsterdamse restaurants Choux en Cue hebben een Michelinster uitgereikt gekregen. De prestigieuze culinaire onderscheiding is voor beide restaurants de eerste. Restaurant Choux op de De Ruijterkade vlak bij het Centraal Station bestaat dit jaar tien jaar, maar ondanks dat ze al een tijd gevolgd worden door de organisatie kwam het nooit tot een ster. Chef-kok Merijn van Berlo heeft dan nu eindelijk de ster binnen voor zijn keuken die vooral op groentes gefocust is. Ook bij restaurant Cue aan de Utrechtstestraat mag de vlag vandaag uit. Het restaurant wordt gerund door de Griekse chef-kok George Kataras en de Frans-Algerijnse sommelier Mohamed Aous. Ondanks dat het voor het restaurant de eerste ster is, is dat het voor het tweetal niet. Bij Vanderveen, een inmiddels gesloten restaurant op de Beethovenstraat, behaalde het duo ook al een ster. Het restaurant Coulisse heeft als enige Amsterdamse zaak een ster verloren. Het restaurant sloot in mei de deuren nadat het huurcontract was afgelopen. Met de nieuwe sterren telt Amsterdam nu zeventien zaken met één ster en vijf restaurants met twee Michelinsterren.
Lees verder