Topchef Ottolenghi opent restaurant in Conservatorium Hotel in Amsterdam

De Brits-Israëlische topkok Yotam Ottolenghi begint een restaurant in Amsterdam-Zuid. Hij start een zaak voor ontbijt, lunch en diner in het Conservatorium Hotel aan het Museumplein. Begin 2026 opent het filiaal van de chef, bekend van kookboeken als Plenty (2010) en Simpel (2018).  Wie topkok Ottolenghi zelf in de keuken verwacht zal echter teleurgesteld worden. Begin volgend jaar wordt ook een nieuwe chef-kok van het restaurant bekend gemaakt. Ottolenghi runt nu al elf filialen, waarvan tien in het Verenigd Koninkrijk. De chef en restauranteigenaar zegt zijn op groente georiënteerde stijl uit Londen wel mee te nemen naar het nieuwe restaurant. Voor Ottolenghi betekent het een terugkeer naar zijn verleden in de stad. In 1995 verhuisde hij twee jaar van Tel Aviv naar Amsterdam om zijn filosofie-master af te ronden. Volgens een interview in weekblad The New Yorker kwamen Ottolenghi en zijn vriend ook naar de stad om te genieten van de geneugten van de stad, zoals coffeeshops, xtc-raves en de vrijheid. "Het was een fantastische tijd'', zegt Ottolenghi vandaag in een persbericht. "Iedereen zat op de stoep wijn te drinken en fietste door de stad. Ik vond het geweldig!" Transformatie Conservatorium Hotel Na zijn master ging Ottolenghi naar het culinaire opleidingsinstituut Le Cordon Blue in Londen. In het Verenigd Koninkrijk heeft Ottolenghi inmiddels tien delicatessenzaken en restaurants. In Nederland was er nog geen restaurant. Het enige andere filiaal buiten het Verenigd Koninkrijk zit in Genève.   Het nieuwe restaurant wordt onderdeel van de aanpassingen die hotelketen Mandarin Oriental doorvoert aan het Conservatorium Hotel. Mandarin Oriental nam onlangs het hotel in Zuid over. Volgens de keten zal het restaurant van Ottolenghi "een centrale rol spelen in de transformatie" van het hotel in het voormalige conservatoriumgebouw.  

Lees verder