Privéchef tijdens kerst steeds populairder: "Geen stress om kerstdiner"
Bij kerst hoort natuurlijk een lekker kerstdiner. Sommigen maken zelf een viergangendiner, anderen reserveren liever bij een restaurant. Maar de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een privéchef die thuis een sterrendiner komt koken. Privéchef Marcel den Heijer kookt op eerste kerstdag een vijfgangendiner voor veertien personen, vanuit zijn professionele keuken in Amsterdam Sloterdijk. Het vergt wel enige voorbereiding, want Marcel kookt op topniveau. "Wij verzorgen een gezellige avond voor mensen zoals je ook in een restaurant ervaart, maar dan lekker thuis", vertelt Marcel. Marcel is al een aantal jaar privéchef, en hij merkt dat het steeds drukker wordt. De aantrekkingskracht van een privéchef zit hem volgens hem in dat er geen stress is: "Een kerstdiner organiseren kan stressvol zijn en bij een restaurant kan je vaak ook niet lekker lang tafelen. Met een privéchef heb je dat allemaal niet." Naast dat Marcel een sterrendiner kookt, zorgt hij ook voor een gezellige sfeer en ruimt uiteindelijk netjes op. "De mensen hoeven ook de ochtend erna de afwas niet te doen, dat vinden ze ook altijd heel fijn."
Lees verder