Koken met Kok: smullen van prachtige paddenstoelen met onkruid
Veel planten die wij als onkruid bestempelen, kun je gewoon eten. Onze voorouders wisten dat allang: zij vulden onderweg hun zakken met alles wat ze tegenkwamen en eetbaar was. In de laatste aflevering van Koken met Kok neemt Stephan vogelmuur mee naar de keuken van Pieter. In de video zie je hoe Pieter van dit ‘onkruid’ een verrassend chique gerecht op tafel zet. Bij de biologische plantenkwekerij van Alies in de Lutkemeerpolder worden geen onkruidverdelgers gebruikt, waardoor er van alles groeit. Stephan stuit er zelfs op kardoen, een plant die op artisjok lijkt en waarvan de stengels goed eetbaar zijn. Ze zijn wel bitter, maar Pieter laat zien hoe je dat eenvoudig kunt verhelpen. Ondertussen duikt Pieter met paddenstoelenkweker Alan een container in op zoek naar iets smaakvols. Eerst vallen de pruikzwam en de koningsoesterzwam hem op, maar uiteindelijk kiest hij voor een bos maitake. Deze paddenstoel, ook bekend als eikhaas, heeft een heerlijke geur en is perfect voor in de keuken. Dit is de laatste aflevering van Koken met Kok van dit seizoen. We hopen dat u er van genoten hebt en dat het u heeft geïnspireerd tot grootste daden in de keuken. Hier nog het recept van deze week:
Lees verder